MedWatch

Avis: Coloplast-milliardær flytter aktiepost til millioner

Sønnen til Coloplast-stifter Aage Louis-Hansen, Niels-Peter Louis-Hansen, trækker nu aktier for et tre-cifret millionbeløb ud af sit private selskab. Han ønsker dog ikke at uddybe årsagen.

Niels Peter-Louis-Hansen, som er arving til Coloplast-stifter Aage Louis-Hansen og sidder på magten i Coloplast, har valgt at trække aktier for 148 mio. kr. ud af sit personligt ejede selskab N. P. Louis-Hansen. Der skriver Børsen, der samtidig spekulerer i, at der skulle være tale om et generationsskifte.

Niels Peter Louis-Hansen ønsker dog ikke over for avisen, at uddybe grunden til transaktionen.

"De 148 mio. kroners udbytte er private transaktioner, og det sker af likviditetsmæssige årsager," siger arvingen, der angiveligt har en privat formue på 8,5 mia. kr.

Til avisens spekulationer om, at aktierne skal videreføres til hans datter, svarer Coloplast-aktionæren.

"Det kan jeg ikke udtale mig om. Den slags skal hun da ikke læse i avisen."

Niels Peter Louis-Hansen ejer 20 pct. af Coloplast, og da han samtidig sidder som formand for Aage og Johanne Louis-Hansens Familiefond, sidder han på 55 pct. af ejerskabet i Coloplast. Han understreger dog over for Børsen, at hverken fonden eller familien er på vej til at sælge ud af Coloplast-aktierne.

Udover sit ejerskab af Coloplast har Niels Peter Louis-Hansen også 14 pct. af aktierne i medicoselskabet Ambu.

Kun én familie inden for life science blandt landets allerrigeste

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier