MedWatch

Analyse: Stabil M&A-aktivitet i medicobranchen

Niveauet af fusioner og opkøb blandt amerikanske medicovirksomheder er i 2012 nogenlunde det samme som i 2011. Det er til trods for, at nye beskatninger af sundhedsindustrien presser sektoren.

Foto: Rob Owen-Wahl / Stock.xchng

På trods af en række forhindringer for virksomhederne – såsom det langsommelige og stramme amerikanske lovgivningssystem, manglende skattefordele og en ny 2,3 pct. beskatning på alt salg – så holdt antallet og størrelsen af opkøb og fusioner i den amerikanske medicosektor sig på et stabilt niveau i 2012.

Det skriver mddionline med reference til en ny analyse foretaget af HT Capital Advisors.

Det amerikanske investeringsfirma har gennemgået mere end 200 M&A-transaktioner i medico- og diagnostikindustrien over de første 10 måneder af 2012, og sammenlignet dem med mere end 260 transaktioner fra 2011. Den gennemsnitlige transaktionsværdi lå på 178 mio. dollar mod 195 mio. dollar året før. Syv handler løb op i en milliard dollar eller mere, sammenlignet med 8 året før og blot 4 i 2010.

Danskere i kæmpehandel

En af de helt store handler i 2012 var medicogiganten Agilent Technologies’s opkøb af danske Dako, gennem det svenske investeringsfirma EQT, som opkøbte Dako i 2007. Prisen for den danske markedsleder indenfor vævs-baseret kræftdiagnostik var på 2,2 milliarder dollar.

Læs også: Dako-direktør: ”Opkøb betyder hurtigere ekspansion” 

Men årets største handel var Johnson & Johnsons opkøb af schweiziske Synthes Inc. for hele 19,7 milliarder dollar. Handelen blev offentliggjort i april 2011, men gik først endeligt igennem i juni 2012. Også tyske Hologic, en udbyder af diagnostikprodukter rettet mod kvinder, gjorde sig bemærket med købet af virksomheden Gen-Probe for 3,8 milliarder dollar.

Herudover nævner nyhedsmediet førnævnte EQT’s køb af tyske BSN Medical og Thermo Scientific’s køb af virksomheden One Lambda, som specialiserer sig i organ transplantationsdiagnostik, blandt de vigtigste handler i 2012.

To virksomheder var specielt opkøbsvillige i indeværende år. Det drejer sig om irske Covidien og amerikanske Boston Scientific, som med henholdsvis 6 og 3 store handler gjorde sit til at medicoindustriens M&A-aktiviteter holdt niveau.

Aktivitet i Asien

Endelig nævnes det, at det asiatiske marked spiller en stadig større rolle i forhold til den amerikanske medicoindustri. Men aktiviteterne går også den anden vej, og den amerikanske medicoindustri har efterhånden fået øjnene op for det enorme vækstpotentiale, der findes på det kinesiske marked. Og både Johnson & Johnson, Medtronic og GE Healthcare har været involveret i kinesiske handler i 2012.

 

Læs hele artiklen på mddionline, der også anfører grundene til den stabile M&A-aktivitet, her.

 

 Dansk medicokæmpe hyrer ny direktør og øger eksportfokus 

 Konsulenthus spår omvæltning i medicobranche 

 FDA: Vi godkender medico hurtigere 

 Coloplast vokser ud af Europa 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier