MedWatch

Supersygehuse kan nu modtage udstyr som gave

Sundhedsministeriet åbner nu for, at donationer fra firmaer og fonde kan være med til at forbedre de kommende supersygehuse.

En vindmølle og et solcelleanlæg kan nu være med til at åbne op for særligt avancerede operationsrobotter og til at finansiere et forskningscenter i tilknytning til et supersygehus.

Således har Sundhedsministeriet ifølge Berlingske givet grønt lys for en konkret donation til finansiering af et sol-og vindenergianlæg i forbindelse med det kommende sygehusbyggeri i Gødstrup ved Herning.

Det betyder, at firmaer og fonde får mulighed for at hjælpe med at skaffe nyt udstyr og endnu bedre fysiske rammer på de kommende supersygehuse, da ministeriet har truffet en principiel beslutning om, at totalrammen for sygehusbyggerierne - de såkaldte kvalitetsfondsprojekter - kan udvides via donationer.

Afsøger mulige donorer

"Det er en rigtig god nyhed, som kan give nogle fornuftige muligheder for at lave noget større og bedre, end de ret stramme budgetter har åbnet for. Det er klart, at vi nu går i gang med at afsøge mulighederne for at få donationer til forskellige projekter," siger formand for Danske Regioner Bent Hansen ( S) til avisen.

I Region Midtjylland håber man nu, at donorer f. eks. kan være med til at skaffe de førnævnte særligt avancerede operationsrobotter og et forskningscenter i tilknytning til et supersygehus.

Sponsoren bag sol-og vindenergianlægget er i øvrigt EnergiMidt.

 Offentlig-privat samarbejde bag nyt intensivkoncept

 Nyt initiativ skal få industrien ind i hjertet af supersygehus

 Regionerne sætter 10 mia. af til ny sundhedsteknologi  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier