MedWatch

Danske høreapparatvirksomheder taber stor patentsag

To af de tre danske høreapparat-producenter har tabt en patentsag i USA og skal hver betale et trecifret millionbeløb i erstatning. Den sidste indgik forlig for år tilbage.

Foto: Lars Krabbe

Danske Widex og William Demant skal formentlig til lommerne i en sag om et amerikansk elektronikpatent, som de to selskaber netop har tabt ved den amerikanske apeldomstol. Det skriver dagbladet Børsen.

Sagen drejer sig om to patenter, som det amerikanske selskab Energy Transportation Group har optaget, men det er kun det ene patent som appeldomstolen mener, de to selskaber har krænket. Dommen er en stadfæstelse af en tidligere dom.

Tabet kan blive en meget dyr fornøjelse for de to selskaber, især for Widex, der er dømt til sammenlagt at betale omkring 120 mio. kr. i erstatning, renter og sagsomkostninger. Selskabet har nemlig ikke taget højde for et tab i regnskabet.

"Vi har taget det for givet, at vi ville vinde den her sag, enten på det eller det andet, så det kommer som en stor overraskelse for os, " siger Anders Westermann, der er koncerndirektør, medejer og bestyrelsesformand i Widex.

Han fortæller dog videre, at Widex endnu ikke har helt opgivet at få omstødt dommen eller nedsat erstatningen, for selvom det ikke er muligt at appellere dommen, så er der stadig mulighed for at vende tilbage til sagen med yderligere argumenter, mener Anders Westerman.

Tog tab i 2007

William Demant er dømt til at betale 91,5 mio. kr. i erstatning for krænkelsen af patentet, og hertil kommer renter og sagsomkostninger. Selskabet valgte dog allerede i 2007 at hensætte 140 mio. kr. i regnskabet, i tilfælde af at man skulle tabe sagen. I seneste regnskab var hensættelsen på 94 mio. kr., skriver Børsen.

Sagen drejer sig om et patent på en teknologi, der skal forhindre de hyletoner, der opstår i de fleste høreapparater. Patentet udløb mellem 1999 og 2006, og det er i denne periode, at overtrædelserne skulle have fundet sted. Sagen blev oprindeligt ført mod alle seks af de store høreapparatproducenter, men de resterende producenter herunder danske GN Resound valgte at indgå forlig og betale 25 mio. kr. i erstatning.

Ifølge Børsen har det ikke været muligt at få en kommentar fra William Demant til sagen.

Høregiganter til kamp mod dansk lovændring

Tilskudsændring åbner for dårlige høreapparater

William Demant går stabilt marked i møde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier