MedWatch

Investorer holder sig væk fra unge medicoselskaber

Medicoindustrien oplever et stabilt niveau for kapitaltilstrømning. Alligevel kæmper yngre medicoselskaber med at skaffe finansiering.

Foto: Colourbox

Venturefonde betegnes ofte som navlestrengen for de mindre start-up virksomheder, hvis overlevelse afhænger af tilstrømningen af kapital fra fondene.

Det tyder nu på, at navlestrengen til de yngre virksomheder i medicobranchen er blevet kappet.

For i en tid med øget pres på sundhedssektoren og klemte afkast er investeringsfondene blevet mere forsigtige over for sektoren. Det viser en analyse fra rådgivningsvirksomheden Ernst & Young, skriver Reuters.

Stabilt niveau

Egentlig har pengestrømmen til sektoren fra venturefonde været rimelig stabil de sidste fem år, hvilket ifølge rapporten skal ses i lyset af, at investeringerne hovedsageligt blev rejst inden finanskrisens indtog.

Og med den finansielle usikkerhed placerer fondene i højere grad deres investeringer i modne virksomheder, der kan sikre hurtigere og mindre risikable udgange, hvorimod yngre virksomheder bliver overset.

"Yngre virksomheder kæmper virkelige for at skaffe finansielle aftaler," siger Glen Giovannetti, leder af Ernst & Youngs globale biovidenskabelige praksis, ifølge Reuters.

Venturefonde investerede i 4.34 mia. dollar i amerikanske og europæiske medicoselskaber i løbet af tolv måneder med slut juni 2012, hvor tallet året før lå på 4.03 mia. dollar. Investeringsmængden er dog langt fra årene 2006-07, som ifølge Ernst & Young lå på 5.04 mia. dollar.

Nye virksomheder skal bevise deres værd

Rådgivningsvirksomheden peger på, at det venturefonde i de senere år har haft svært ved at rejse lige så høje beløb, hvilket i fremtiden vil afspejle sig i mængden af kapital til nystartede virksomheder.

"Der er mindre tørt pulver til klar til at blive indsat i de kommende år end i sidste cyklus," siger Giovannetti ifølge Reuters.

I fremtiden skal virksomheder med nye teknologier bevise, at de både kan forbedre resultaterne på sundhedsområdet, samt reducere omkostninger, for at få finansiering, vurderer rapporten.

  Dansk medicoselskab vil sætte sig på nyt marked 

  Venturekapitalister annoncerer ny life science-fond

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier