MedWatch

Slagtilfælde-handske hjælper med genoptræningen

En speciel handske, som udvikles af en amerikansk rehabvirksomhed, kan give nye muligheder i genoptræningen af slagtilfælde-patienter. Men det er stadig i de tidlige stadier, og yderligere kapital er nødvendig.

Foto: PR/ HandMinder

Det er måske snart muligt for folk, som har været udsat for et slagtilfælde, at genoptræne deres hænder uden hjælp fra en fysioterapeut. Det skriver Medpage Today.

Et stykke medicinsk udstyr formet som en handske kan muligvis hjælpe disse patienter med at genoprette nerveforbindelsen mellem hjernen og musklerne i hænderne.

Handsken bliver udviklet af virksomheden HandMinder og indeholder en række programmerbare mikro-motorer, som sender vibrationer til patientens fingre og håndled. Formålet er at få hjernen til at sende signaler til de rette muskler gennem disse vibrationer.

Fysisk løsning på neurologisk problem

Ved at bruge handsken sammen med mental træning flere gange om ugen, kan patienterne lære at bruge musklerne igen, siger James Bell, som er direktør for HandMinder, ifølge Medpage Today.

Han foklarer videre, at den nuværende behandling, såsom funktionel elektrisk stimulation, mangler et vigtigt element i rehabilitationsprocessen:

”De tilbyder en ensrettet rute til hjernen eller en stimulation, som får noget til at ske lokalt. Elektrisk stimulation forårsager bevægelse. Man bruger en fysisk løsning på et hovedsageligt neurologisk problem.”

Lang vej endnu

Men der kan gå lang tid, inden patienter får mulighed for at drage nytte af handsken. For selvom man ifølge James Bell er klar til at udvikle den tredje prototype af handsken, så mangler man penge til at føre projektet videre.

Virksomheden vil nu gennemføre en række kliniske tests, for at påvise handskens indvirkning på genoptræningen af musklerne i hænderne.

Men ifølge direktøren har man den fordel, at andre virksomheder bruger teknologien til at udvikle produkter til andre dele af kroppen, og han er yderst fortrøstningsfuld i forhold til mulighederne for at udvikle produktet.

”Til at begynde med forventer vi, at det vil blive brugt i genoptræningscentre, imens vi udvikler markedet yderligere. På lang sigt er målet at befri patienterne fra fysioterapicentrene,” siger han ifølge Medpage Today.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier