MedWatch

Aktieanalytikere: Össur har langsigtet potentiale

Der breder sig en positiv holdning til at hjælpe handicappede og syge, og det er positivt for Össurs ekspansionspotentiale, mener analytikere.

Foto: Össur/PR

Aktien er ikke billig, men god.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytikerne John Stihøj og Lau Svenssen, Aktieinfo, i ”ugens aktie” i Berlingske, hvor de analyserer det islandske medicofirma Össur. Firmaet, der producerer handicapudstyr, er børsnoteret på fondsbørsen i København.

”Ledelsens langsigtede udfordring er at holde en balance mellem produktudvikling, opkøb af andre udbydere og løbende styring af driften med salg og effektivitet,” skriver analytikerne, hvis anbefaling hedder ”langsigtet køb”.

De beskriver selskabet som en typisk niche-vireksomhed med en høj markedsandel, begrænset konkurrence og pæn indtjening. Overskudsgraden er på 15 procent.

”Og den mest oplagte mulighed for effektivisering findes inden for salg og distribution, som beslaglægger 30 pct. af omsætningen,” skriver de to analytikere, der dog også peger på, at selskabet som andre selskaber, der leverer til sundhedsvæsenet, er under pres som følge af offentlige besparelser

For Össur, der bl.a. leverer proteser, støttekraver og støttestrømper, er det omvendt en positiv faktor, at nye markeder kommer til.

”Ansvarsbevidst indsats for at hjælpe handicappede og syge breder sig, og denne udvikling udgør vel selskabets afgørende ekspansionsmulighed. Stigende levealder hjælper også,” konkluderer de og skriver bl.a., at Össur har langsigtet potentiale

 Össur/CEO: Overskudgraden bliver bedre resten af året

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier