MedWatch

Hudspray på vej til kroniske sår

Forsøg med en ny spray af hudceller tegner lovende for personer med langvarige sår på benene. Der er tale om flydende hud, der overtrækker såret med en blanding af hudceller og proteiner.

Flydende hud kan vise sig at være vejen frem for behandling af patienter med kroniske sår på benene.

I hvert fald viser amerikanske forsøg med sprayhuden, der er en blanding af hudceller og proteiner, at behandlingens sandsynlighed for fuldstændig lukning af såret var 83 procent større end ved traditionel behandling, hvis man tager højde for sårenes størrelse.

Det skriver Ingeniøren. I dag bruger man normalt kompressionsbandager til behandling, som efter seks måneder kun heler 70 procent af sårene.

Dyrere og mere effektivt

Patienterne behandles med kompressionsbindinger sammen med sprayhuden fra forsøgene. Den flydende hud overtrækker såret med en blanding af hudceller og proteiner, hvor sidstnævnte er knyttet til koagulering af blod.

Forsøgene bliver udviklet og finansieret af firmaet Healthpoint Biotherapeutics og er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Lancet.

Testen er gennemført på 205 patienter med et, to eller tre sår. De blev sprayet enten hver eller hver anden uge, og en gruppe af patienterne blev sprayet med et placebo.

Sprayhuden er ifølge Ingeniøren væsentligt dyrere end de kompressionsbindinger, man bruger i dag. Men da behandlingstiden bliver forkortet, kan det på den lange bane vise sig at være mere fordelagtigt.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

 Dansk professor vil kortlægge hudsygdom

 Europæiske speciallæger i fælles front mod hudsygdom

 Smertepatienter frygter medicinkaos 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier