MedWatch

"Vi er ikke de eneste private virksomheder i det danske sundhedsvæsen"

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker søger i et debatindlæg at gøre op med den forestilling, at privathospitaler er de eneste private virksomheder i det danske sundhedsvæsen. Det er de så langt fra.

Private hospitaler er langt fra de eneste private aktører i det danske sundhedsvæsen. Det faktum vil Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker gerne have med i debatten om privathospitaler.

Da nyligt offentliggjorte tal viste en 20 procents stigning i patienthenvisninger til private i Region Hovedstaden, bragte det regeringspartiernes politikere på banen med løfter om en vending af den udvikling.

Men i et debatindlæg bragt i dagens Berlingske søger brancheforeningen nu at gøre op med  bl.a. sundhedsminister Astrid Krags argument om, at privathospitaler jo er drevet af profit, og at vores fælles sundhedsvæsen derfor ikke får noget ud af besparelser på privathospitalers behandlinger.

Private karakter medfører effektivisering

"For med undtagelse af bl.a. de offentlige hospitaler består størstedelen af det offentlige sundhedsvæsen faktisk af private virksomheder i form af alment praktiserende læger, privat praktiserende speciallæger, fysioterapeuter og mange andre, der behandler offentlige patienter med en vis profit. Og netop privathospitalernes private karakter tvinger dem til at effektivisere i en grad, så de kan konkurrere på udbudspriser blandt andre private – priser der netop udløser en kontant besparelse for sundhedsvæsnets fælles pengekasse," skriver Bent Wulff Jakobsen, formand for BPK, og Christian Ingemann, direktør i Dansk Erhverv.

"Lad os derfor gøre endeligt op med den fejlagtige forestilling om, at privathospitaler er de eneste private virksomheder i det danske sundhedsvæsen," fortsætter de.

 Privathospitaler: "Vi er langt billigere i dag"

 Patientboom på privathospitaler i hovedstaden

 Privathospital-chef: Presset på specialist-centre stiger

 Privathospitaler står i stampe 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier