Medico-firma klar til markedsføring i USA og Canada

Virogates indgår aftale med canadisk distributør. Læs om et af deres studier her.
Foto: Smith & Nephew / PR
Foto: Smith & Nephew / PR

Medicovirksomheden ViroGates er nu klar til at markedsføre sine analyseværktøjer på det canadiske og amerikanske marked.

Selskabet har således fået registreret sine eksisterende produkter suPARnostic® Standard og Flex hos de canadiske sundhedsmyndigheder og samtidig hermed indgået en distributionsaftale for Canada og USA med canadisk baserede Cedarlane Corporation, skriver Virogates i en pressemeddelelse.

suPARnostic® Standard og Flex ELISA er CE-IVD mærket og en simpel metode til klinisk monitorering. SuPAR måler således en forhøjet risiko inden for hjertesygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme.

Adm. direktør Jakob Knudsen fremhæver i pressemeddelelsen:

“Vi er yderst tilfredse med at have fået vores produkter registreret hos Health Canada. Det canadiske marked er særdeles interessant, og vi har høje forventninger til samarbejdet med Cedarlane. Vi ser også frem til at vores produkter bliver markedsført med henblik på forskningsbrug på det amerikanske marked i samarbejde med Cedarlanes amerikanske datterselskab.”

Flere studier bag

Adspurgt om, hvilken dokumentation, der ligger til grund for et sådant produkt, peger han på flere studier, herunder en undersøgelse, der er beskrevet i det ansete tidsskrift, Journal of Internal Medicine. Studiet er, gennemført af den finske professor Satu Huttunen.

Undersøgelsen viser følgende fakta:

Man tager plasma fra blodprøver fra 132 patienter, der alle er blevet diagnosticeret, og som lider af en bakterieinfektion/sepsis (”blodforgifning”). Man måler herefter suPAR niveauet i prøven. På den måde vurderer man bl.a., hvordan de personer med højeste henholdsvis laveste suPAR-tal opfører sig. Resultaterne viser, at de patienter, der har det højeste SuPAR-niveau har størst sandsynlighed for at dø.

42 af de 132 havde et SuPAR-niveau over 11 ng/mL, hvilket er et meget kritisk niveau. 15 af disse 42 patienter døde inden for en måned, men kun tre med et niveau under 11 nanogram døde.

Nyt produkt lanceres

Når det drejer sig om et nyt produkt, SuPARnostic Quick Triage, der som beskrevet på MedWatch netop nu lanceres, har Virogates sammenlignet med resultater og plasmaprøver, de allerede har.

”Og der har flere prøver vist, at det er muligt at måle, om man er under eller over en vis grænse. Det valgte cut-off niveau er lavere, idet produktet skal bruges til at screene bredere blandt patienter – nemlig de som henvender sig i akutmodtagelser.

Her vil man således have mulighed for at skelne mellem de, som kræver en yderligere behandling og de som er knap så syge og evt. kan hjemsende,” påpeger Jakob Knudsen over for MedWatch.

Han tilføjer i øvrigt, at firmaet i princippet også har en option på, at parterne efter fælles overenskomst kan inkludere det nye produkt. Men det er ikke registreret endnu.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også