MedWatch

Endelig er den her: Segway-kørestolen

Det japanske firma Whill har lavet en prototype, der giver kørestolsbrugere en elektrisk hjælpende hånd.

Foto: Whill PR

De store kvantespring inden for innovativ udvikling af kørestole ligger ikke forrest på nethinden. Men nu forsøger et japansk firma at tilbyde kørestolsbrugere noget ganske nyt.

De fleste af os kender den tohjulede Segway-maskine, som man står oprejst på, og hvor man øger farten ved at læne sig frem.

Japanske Whill har lavet en tilsvarende prototype, som man kan påmontere en hvilken som helst almindelig kørestol. Den består af to cirkulære aggregater, der hver indeholder en 24 volt-motor, der får sin kraft fra lithiumbatterier.

Læn dig frem og kør hurtigere

De påsatte motorer driver så kørestolens hjul og giver en tophastighed på 20 km/t og en rækkevidde på 30 km., inden en to timers opladning er nødvendig.

De to cirkulære aggregater er knyttet sammen af en kurvet kontrolenhed, hvor man ved at læne sig frem og til kan styre hastigheden.

Prototypen Whill er endnu ikke klar til at blive rullet, da den stadig er i testfasen. Projektet begyndte i juli 2010, hvor CEO Satoshi Sugie, der på daværende tidspunkt arbejdede på Nissan Designcenter, stiftede virksomheden.

Du kan se Whill i aktion i nedenstående videoklip.

 

 Tungen giver livet tilbage

 Fra fast seng til rullende stol

 Robotarm med stort kommercielt potentiale klar til testfase 

 Dansk Rehab Gruppe: Vi sakker bagud i konkurrenceevne 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier