MedWatch

Analytikere: GN vil først brillere senere

GN Store Nords regnskab for andet kvartal vil vise afdæmpet vækst, men den langsigtede købscase er intakt, fastslår analytikere.

Foto: GN Store Nord / PR

Høreapparat- og headset-virksomheden GN Store Nord står over for at aflægge halvårsregnskab. Analytikere forventer, at regnskabet d. 9. august viser fine tal, men at væksten først for alvor bliver gemt til et senere tidspunkt.

I Handelsbanken vurderer man, at virksomheden må nøjes med en organisk vækst på 3 pct. i andet kvartal, skriver Ritzau. Årsagen er en aldrende platform for Alera-apparater, lavere gennemsnitlige salgspriser og svaghedstegn enkelte steder i Europa. Banken hæver kursmålet til 89 fra 80.

GN Store Nord har en 2013-målsætning om at omsætte for 6,6 mia. kr. og forbedre driftsmarginen til 19 pct. Morten Imsgaard, aktieanalytiker i Sydbank, fremhæver, selskabets turnaround kan kaste mere af sig. Aktien har allerede med en gevinst på 50 pct. siden årsskiftet været en af de helt store højdespringere i 2012.

”2012 er året, hvor GN skal vise, at 2013-målsætningen er realistisk. Selvom jeg forventer et godt halvårsregnskab 9. august, skal vi hen på slutningen af året eller ind i 2013, før vi for alvor ser effekterne af de store besparelsestiltag i Resound-divisionen og derved et markant løft i indtjeningen,” siger han til dagbladet Børsen.

Ifølge Børsen anbefaler 11 aktieanalytikere fortsat et køb af GN-aktien, mens kun én anbefaler et salg.

Bank positiv over for GN og WDH trods USA-opbremsning 

Sælg GN, sælg Lundbeck og køb denne amerikaner 

GN sælger indiske klinikker til kunde  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier