MedWatch

Bank positiv over for GN og WDH trods USA-opbremsning

En mindre opbremsning i det amerikanske marked for høreapparater gør ikke Handelsbanken mindre positiv over for GN Store Nord og William Demant.

Foto: GN Store Nord / PR

Salget af høreapparater på det amerikanske marked steg i andet kvartal med beskedne 2,9 pct. i forhold til samme periode 2011. Ifølge en analyse fra Handelsbanken er det tegn på en mindre opbremsning efter et første kvartal med overraskende gode salg.

Handelsbanken fastholder dog anbefalingen "køb" af GN Store Nord og "akkumuler" af WDH, ligesom kursmålene for begge virksomheders aktier forbliver uændret på 88 kr. for GN Store Nord og 550 kr. for WDH. De to aktier åbnede onsdag morgen i 71,70 kr. og 569 kr.

Handelsbanken maner dog til forsigtighed, især over for GN Store Nord, på grund af det lidt sløve andet kvartal.

Enhedsvæksten har i første halvår været på 4,1 pct på det amerikanske marked, hvilket halter en smule efter Handelsbankens ventede fremgang på 5 pct. for hele 2012, men ifølge analysen ventes en række annoncerede lanceringer af høreapparater i den dyrere ende af segmentet (high-end produkter) i løbet af tredje kvartal at hjælpe producenterne med at indfri målet. Desuden ventes de nye produkter at indhente de negative effekter af en intensiveret priserosion i andet kvartal.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier