MedWatch

Kommunale mia. til handicappede brugt i blinde

Når kommunerne køber døgnpladser i sociale botilbud hos andre kommuner til hjerneskadede, udviklingshæmmede og sindslidende, handler de mere eller mindre i blinde.

Foto: Craig Torn / Stock.Xchng

Udgifterne til voksne handicappede og sindslidende er ifølge Mandag Morgen et af de velfærdområder med allerstørst udgiftsvækst gennem de sidste 10 år, og hver tiende krone landets borgmestre bruger på velfærd anvendes på det område.

På baggrund af en analyse, som Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut, KREVI, har foretaget, konkluderer Mandag Morgen, at kommuner handler mere eller mindre i blinde, når de køber døgnpladser i sociale botilbud hos andre kommuner til hjerneskadede, udviklingshæmmede og sindslidende.

Intern markedsplads

Der er ellers oprettet en intern markedsplads - Tilbudsportalen - som netop skulle gøre sagsbehandlerne i stand til nemt og hurtigt at finde de bedste og billigste tilbud.

Men reelt er det svært at finde sammenlignelige og dækkende priser på grund af fejl og misvisende oplysninger.

80 pct. af borgmestrene køber mindst halvdelen af pladserne eksternt, dvs. hos andre kommuner, regionerne eller private leverandører. Og næsten halvdelen - 47 pct. - får dækket mindst to tredjedele af deres behov ved eksterne køb.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier