MedWatch

Dansk gigant taber over en mia. på sundhedsinvesteringer

Tryghedsgruppen har indtil videre tabt over en mia. kr. på investeringer i sundhedsvirksomheder. Direktøren har sagt op pga. uoverensstemmelser med bestyrelsen om den videre strategi.

De havde en strategi. En strategi om en nordisk sundhedskoncern. Men indtil videre ser den ud til at være fejlet for Tryghedsgruppen, der har måttet indkassere tab på mere end en mia. kr. på investeringerne i sundhedsvirksomheder.

"Det er utroligt, at bestyrelsen, der består af flere kompetente erhvervsfolk sidder og ser på det her i stedet for at korrigere en strategi, der har slået fejl," siger et anonymt repræsentantskabsmedlem til Børsen.

Uenigheder

Og ifølge Børsen er det også uenigheder med netop bestyrelsen, som har fået den adm. direktør, Pernille Fabricius,  i Tryghedsgruppen, der ejer Tryg, til at sige op, kun 13 uger efter, at hun havde sat sig i chefstolen.

Hun skulle have ryddet op i de nødlidende datterselskaber, men bestyrelsen ville angiveligt ikke følge med i hendes ivrige tempo.

Sundhedsinvesteringerne spænder over virksomheder inden for fitness, forebyggelse og hjemmehjælp. De har også indeholdt en investering i privathospitalet Hamlet, som man dog frasolgte i 2011.

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier