MedWatch

Topchef: Tilbud skal afklare islandsk regelrod

Det er mangel på regelafklaring og ikke ønsket om at eje mere, der har fået William Demant Invest til at fremsætte et købstilbud på Össur, siger adm. direktør Niels Jacobsen.

Foto: Nils Jacobsen, CEO, William Demant - PR

William Demant Invest, der er Oticon-fondens investeringsselskab, har tirsdag lagt et købstilbud på islandske Össur. Intentionen er dog ikke at øge sin andel i selskabet, men at afklare de islandske børsregler.

Össur er, mod sin vilje, stadig noteret på børsen i Island, og med en ejerandel på 39,58 pct. af selskabet er det uklart, om WDI på et senere tidspunkt kan blive tvunget til at lægge et købstilbud, hvis andelen øges. Det skal tilbuddet afklare.

"Össur er noteret i Island, og det betyder, at vi er under islandske overtagelsesregler. Men det er lidt svært at forstå, hvordan de regler er. Derfor presser vi med tilbuddet en afklaring igennem, da vi ikke kan få et svar på, hvornår vi ville være tvunget til det ifølge de islandske regler. Nu kommer vi med det, for så er problemet løst en gang for alle," siger Niels Jacobsen, direktør for WDI, og samtidig direktør for William Demant Holding.

Med tilbuddet har WDI selv kunne vælge tidspunktet, så man ikke senere blev tvunget ud i noget, man ikke var klar til.

"Det vigtige er, at vi ikke lige pludselig er tvunget til at give et indløsningstilbud uden at være klar til det, eller til en pris, vi ikke synes er fornuftig. Det vigtige er, at vi kan være en god langsigtet storaktionær i Össur uden at skulle tænke på, om vi er over eller under en grænse, som vi ikke kan få at vide, hvad er," siger Niels Jacobsen.

Han understreger samtidig, at WDI med udtrykket "controlling shareholder" ikke mener en post over 50 pct., men et børsteknisk udtryk, der dækker over aktionærer med over en tredjedel af stemmerne. Dermed ønsker WDI ikke at øge sin post i Össur for nuværende.

William Demant Invest afgiver frivilligt købstilbud på Össur 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier