MedWatch

William Demant Invest afgiver frivilligt købstilbud på Össur

Investeringsselskabet bag den danske høreapparatproducent William Demant vil købe det islandske medicoselskab Össur, der er noteret på Københavns fondsbørs

Foto: William Demant/PR

William Demant Invest (WDI), investeringsselskabet tilknyttet Oticon-fonden, vil gerne have en kontrollerende andel i islandske Össur. Derfor har selskabet tirsdag annonceret et frivilligt købstilbud på Össur på 8,20 danske kr. per aktie eller 202 islandske kr. per aktie.

WDI ejer i forvejen 39,58 pct. af aktierne i Össur. Under de islandske regler er der tvivl om, hvorvidt WDI vil være tvunget til at lægge et købstilbud på Össur, hvis man overstiger 40 pct. af aktierne. Det kan dog afklares ved at komme med buddet nu, hvilket er baggrunden for dagens nyhed.

Tilbuddet er givet for at eliminere usikkerheden omkring risikoen for potentielle tvungne bud. Tilbuddet lever op til kravene om tvungne købstilbud, og WDI er ikke tvunget til at købe et vist antal aktier for at være undtaget for senere at komme med et tilbud, skriver WDI.

WDI vil hverken overtage, afnotere eller ændre på driften i Össur, skriver selskabet endvidere.

Tilbudsprisen svarer til Össurs lukkekurs på den danske børs mandag, men siden offentliggørelsen er kursen steget fra 8,45 kr. til 8,9 kr. - en fremgang på 8,5 pct.

Ud over ejerandelen i Össur ejer WDI omtrent 60 pct. af høreapparatselskabet William Demant Holding og omtrent 41 pct. af ejendomsselskabet Jeudan.

Össur voksede i første kvartal

Analytiker: William Demant slår Sonova

William Demant-konkurrent når omsætningsrekord

Danske høreapparat-virksomheder løftet af Morgan Stanley 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier