MedWatch

GN Store Nord i kurshop

I går steg GN-aktien med 3,7 procent, og kursspringet fortsætter efter børsåbningen i dag, efter at to storbanker har sat fornyet fokus på høreapparat-delen af virksomheden.

Foto: GN Store Nord / PR

GN-aktien har taget sig en lille flyvetur gennem i går og i dag. I går løftede Nordea Markets anbefalingen af GN Store Nord fra det tidligere hold til nu at opfordre investorerne til stærkt køb.

Banken hævede hævede kursmålet fra 60 kr. til 77 kr. I fredags løftede Goldman Sachs også kursmålet på aktien til 69 kr. fra 45 kr., men har ikke ændret anbefalingen fra "neutral".

De to ændringer har været med til at sende aktien op, skriver Nordea Markets i dag. Aktien steg med 3,7 pct. i går, og i tirsdag formiddag var aktien oppe med yderligere 0,9 pct.

Potentiale i høreapparaterne

Grunden til det fornyede fokus på GN-kursmålet er høreapparatdelen af GN Store Nord.

”Efter at have mødt selskabet er Nordea Markets mere komfortable med, at allerede igangsatte omkostningseffektiviseringer i GN ReSound kan føre til en forbedring af lønsomheden over de næste år. Nordea Markets mener ikke, at den nuværende aktiekurs afspejler det marginpotentiale (EBITA), som er til stede i GN store Nord,” skriver Nordea Markets i bankens morgensrapport.

En vending på vigtige markeder som Frankrig og Tyskland kan være med til at forbedre lønsomheden i GN ReSound, skriver Nordea.

Lønsomhed i fokus

Samtidig kan forliget med polske TPSA giver større fleksibilitet til f.eks. at øge forsknings– og udviklingsomkostningerne eller foretage mindre opkøb, lyder argumentet.

”Vi ser GN Store Nord som en interessant restruktureringshistorie. Formår selskabet gennem omkostningsforbedringer at øge lønsomheden og endda leve op til udmeldte mål i 2013 om en EBITA-margin på hele 19%, hvilket er noget højere end Nordea Markets’ forventninger, er der et stort stigningspotentiale i aktien.”

Messe sætter dagsorden

Både William Demant og GN Store Nord forventes at være i fokus senere på ugen, når den store Audiology Now-messe afholdes i Boston i USA, skriver Ritzau Finans.

Nordea forventer, at GN Store Nord lancerer nye høreapparatprodukter i 2. halvår af 2012, og en succesfuld lancering kan være med til at forbedre lønsomheden i GN Store Nord.

Sonova hvæsser strukturen 

Nordea ser stor usikkerhed i GN 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier