Nordea om Ambus nye langsigtede mål: Virker stærke og troværdige

Nordea ser mulighed for ”en stærk tocifret indtjeningsvækst på mellemlang sigt” hos Ambu, efter banken har kigget selskabets pipeline efter i sømmene. 
Foto: Ambu/pr
Foto: Ambu/pr
af marketwire

Nordea er opløftet over Ambus strategiske retning for de kommende fem år, som blev præsenteret i detaljer i forbindelse med en kapitalmarkedsdag tirsdag.

På den baggrund fastholder banken den positive anbefaling ”køb” af Ambu og et kursmål på 130 kr.

”Med den nylige strategiopdatering har Ambu forpligtet sig til langsigtet bæredygtig tocifret omsætningsvækst og en EBIT-margin, der styrer mod industristandarden, som vi udregner til omkring 15 pct.,” skriver Nordea i et analysenotat.

”Strategiopdateringen peger også på en mere fokuseret og gradvis tilgang til innovation og kommercialisering af selskabets produkter. Efter at have kigget Ambus pipeline efter i sømmene, vurderer vi selskabets mål som værende troværdige, og vi ser mulighed for en stærk tocifret indtjeningsvækst på mellemlang sigt,” fortsætter banken.

Ambus nye finansielle mål peger på en EBIT-margin før særlige poster på over 10 pct. i løbet af de kommende to år. Og selskabet har samtidig et mål om en margin på omkring 20 pct. i 2027/28.

Målsætningen peger desuden på en gennemsnitlig årlig organisk vækst på over 10 pct. over fem år frem til regnskabsåret 2027/28 – fordelt med en vækst på 15-20 pct. i Endoscopy Solutions og samlet på 2-4 pct. i divisionerne Anaesthesia og Patient Monitoring.

Tirsdag endte aktien efter udsving i begge retninger med et fald på 1,2 pct. til 101,20 kr.

Med til at holde aktien nede var det ifølge flere analytikere, at Ambu flagede mulighed for en kapitaludvidelse på op til 5 pct. af aktiekapitalen – svarende til godt 1 mia. kr.

Det går mod tidligere udmeldinger fra ledelsen, der pegede på, at en kapitaludvidelse ikke ville blive nødvendig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også