MedWatch

Analytiker: Pentax-partnerskab kan give Ambu anledning til at gå ind på nyt marked

Medicogiganten Pentax’ nye joint venture-selskab, som det danner sammen med det kinesiske Jiangsu Vedkang, skal formodentlig ikke alene fremme Pentax’ engangsbronkoskop, men også sælge Vedkangs værktøjer til endoskoper. Det kan give danske Ambu en grund til at ændre retning og gå ind på markedet for hjælpemidler til endoskopi, vurderer analytiker.

Juan Jose Gonzalez, adm. direktør for medicoselskabet Ambu, kan komme under pres for snart at bevæge sig indenfor værktøjer via opkøb eller strategiske alliancer. | Foto: Ambu/PR

Hvis medicoselskabet Ambu i disse dage og uger skeler til konkurrenten Pentax og dets netop etablerede joint venture-selskab, som det har dannet sammen med det kinesiske selskab Jiangsu Vedkang, er der flere gode grunde.

Dels vidner den nye alliance om en stærkt tiltagende konkurrence indenfor engangsendoskoper, og dels understreger den en tendens, som gør sig stadig mere gældende.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier