MedWatch

Formand i Coloplast udnytter optioner og scorer stor milliongevinst

Lars Rasmussen, der både er bestyrelsesformand for Coloplast, Ambu og Lundbeck, har udnyttet en portion aktieoptioner i Coloplast og solgt aktierne umiddelbart efter og på den måde scoret lige knap 48 mio. kr.

Lars Rasmussen sidder som formand i tre bestyrelser og har netop stukket 48 mio. kr. i lommen ved at udnytte aktieoptioner fra Coloplast og sælge dem med det samme igen. Foto: Niels Hougaard/IND

Coloplasts bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, har scoret en stor milliongevinst ved først at udnytte en portion aktieoptioner og efterfølgende sælge dem.

Formanden udnyttede torsdag i sidste uge aktieoptioner og købte 132.047 aktier i den danske medicokoncern.

Aktierne er købt til en gennemsnitspris på 613,80 kr., og dermed havde købet en samlet værdi af 81,05 mio. kr., fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Allerede samme dag solgte Coloplast-formanden, der tidligere var administrerende direktør for selskabet, en portion aktier. Det drejede sig mere præcist om 108.423 aktier, som blev solgt for en vægtet gennemsnitspris på 980,17 kr.

Dermed indkasserede Lars Rasmussen 106,27 mio. kr. for det aktiesalg.

Dagen efter var bestyrelsesformanden igen på banen, hvor han solgte den resterende aktieportion fra udnyttelsen af optionerne. Fredag i sidste uge solgte han nemlig 23.624 aktier for en vægtet gennemsnitspris på 963,77 kr.

Den samlede værdi af fredagens aktiesalg løb dermed op i 22,77 mio. kr., og samlet set løber værdien af de to salg op i 129,04 mio. kr.

Når købsprisen på 81,05 mio. kr. trækkes fra den samlede salgspris, har bestyrelsesformanden scoret en gevinst på lige knap 48 mio. kr.

Coloplast falder 2 pct. til 940,80 kr. mandag eftermiddag på fondsbørsen i København, hvor aktien trods kursdykket er blandt topaktierne i eliteindekset.

Frygten for udbruddet af coronavirusset tynger aktiemarkederne på tværs af Europa mandag eftermiddag, hvor det danske C25-indeks falder 3,6 pct.

Coloplast bryder anbefaling for god selskabsledelse med formandspost til tidligere direktør

Pensionskasse kritiserer igen Coloplast-formand på generalforsamling

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier