MedWatch

Coloplast bryder anbefaling for god selskabsledelse med formandspost til tidligere direktør

Udnævnelsen af Lars Rasmussen som bestyrelsesformand i Coloplast skete i strid med anbefalingerne for god selskabsledelse, som er udarbejdet af en komité, som Lars Rasmussen nu selv bliver medlem af.

Foto: Niels Hougaard/IND

Selvom Coloplast-veteranen Lars Rasmussen selv snart tiktræder som medlem af Komiteen for god Selskabsledelse, så valgte Coloplast at se stort på komiteens anbefalinger, da Lars Rasmussen tidligere i år blev udpeget som formand for selskabets bestyrelse, skriver dagbladet Børsen.

Rasmussen kom nemlig direkte fra stillingen som adm. direktør for medicoselskabet - en karrierevej, som Komiteen for god Selskabsledelse ikke anbefaler.

"Jeg synes, det kunne give det indtryk, at Lars Rasmussen tager let på anbefalingerne fra en komité, som han lige er blevet udpeget til, og det må jeg indrømme er et meget uheldigt signal at få sendt. Jeg håber, at det var utilsigtet," siger Anders Schelde, investeringschef hos MP Pension til avisen.

Storaktionæren ATP er mindre kritisk, mens Lars Rasmussen fremhæver, at der kun er tale om anbefalinger, og Coloplast altså ikke har brudt nogle regler.

Lars Rasmussen blev i november udpeget til komiteen for en to-årig periode.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier