MedWatch

Sydbank: Signalværdien i Demants VA-tal er skuffende

Demant beholdt sin markedsandel hos Veteran Affairs i juni, og dermed har selskabet ikke taget store skridt fremad på trods af lanceringen af nye produkter.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Demant beholdt sin markedsandel hos den offentlige amerikanske salgskanal Veteran Affairs (VA) i juni, og dermed har selskabet ikke formået at tage store skridt fremad på trods af lanceringen af nye produkter i maj.

Tallene var i sig selv ikke skuffende, vurderer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

"Jeg synes, at det er en skuffende tendens, at man lancerer nye produkter og ikke kan tage markedsandele. Det er det, markedet tager lidt skuffende imod," siger Christian Thatje til Ritzau Finans.

Aktien dratter fredag eftermiddag med 6,4 pct. til 192,90 kr.

Demant havde i juni en markedsandel på 18,2 pct. hos VA, der tilpasser høreapparater til militærveteraner. Det er helt samme niveau som i maj. I april var markedsandelen 16,5 pct., og dermed tog Demant ikke noget stort hop i maj med lanceringen af Oticon Opn S hos VA.

Markedsandelen hos den danske konkurrent GN Hearing faldt marginalt til 20,3 pct. i juni fra 20,4 pct. i maj. I april - inden lanceringerne af nye produkter fra både Demant og schweiziske Sonova - havde det danske selskab 29,9 pct. af salget gennem VA.

Schweiziske Sonova fortsatte i juni sit momentum godt hjulpet på vej af introduktionen af Phonak Audéo Marvel den 1. maj.

Det schweiziske selskabs markedsandel steg i juni til 39,7 pct. fra 38,4 pct. i maj, hvor Marvel-produkterne kom ind i VA-universet. Til sammenligning havnede blot 27 pct. af omsætningskronerne fra VA hos Sonova i april.

VA spiller en stor rolle for høreapparatproducenterne og salgskanalen tog angiveligt godt imod de nye produkter fra Sonova, hvilket ikke var gældende for Demant, og det er mod forventning, vurderer Christian Thatje.

"Det er måske en indikation på, at man ikke har taget særlig godt imod produktet. Man har guidet på det her i foråret, og det var det, man håbede skulle skabe vækst fremover. Et eller andet sted er det mod Demants egne forventninger," siger Christian Thatje.

Sonova topper fortsat hos VA – GN og Demant holdt fast i juni

William Demant Fonden giver 40 millioner kr til nye center for behandling af høretab

Fusionsgiganten WS Audiology har ny bestyrelse på plads

GN taber VA-markedsandele efter konkurrenters nye lanceringer 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier