MedWatch

FDA-anbefaling kan give medvind til Ambu i USA

Ovenpå sager om mangelfuld rengøring af endoskoper i USA kan FDA være på vej med en generel anbefaling af endoskoper til engangsbrug, vurderer analytiker. Sker det, vil det være vand på Ambus mølle, der satser på netop engangsprodukter.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Et øget fokus fra FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, på infektionsrisikoen ved genanvendelige endoskoper kan være et forvarsel om, at myndigheden er på vej med en generel anbefaling til landets læger om kun at bruge endoskoper til engangsbrug.

Det skriver Børsen.

Konkret er der tale om endoskoper af typen duodenoskop, som bruges til undersøgelser af galdeveje og bugspytkirtel, og som Ambu forventes at lancere en version af til engangsbrug i slutningen af 2019.

Bliver FDA-tiltaget til virkelighed, vil det derfor være vand på Ambus møller, idet selskabet satser stort på at få vendt endoskopimarkedet fra genanvendelige produkter til engangsprodukter.

”Jeg spekulerer lidt i, at FDA kommer ud med en anbefaling om brug af engangsduodenoskoper, for det er lidt specielt, at FDA har lavet et studie af infektionsrisikoen på dette. Det understreger jo, at myndigheden mener, at der en bekymring, der skal belyses bedre,” siger Thomas Bowers, analytiker i Danske Bank, til avisen.

Han henviser til de FDA-studier, som myndigheden fremlagde foreløbige resultater fra i midten af december sidste år, og som viste, at smittefaren ved genanvendelige duodenoskoper fra Ambu-konkurrenterne Fujifilm, Pentax og Olympus var højere end forventet.

Ambu lever højt på nye FDA-advarsler: "Det er den mest positive nyhed for Ambu i år"

Ambu stiger efter nye advarsler fra FDA angående genanvendelige skoper

Medicoselskaber får igen advarsler fra FDA efter infektioner

FDA advarer mod Ambu-konkurrenter

Medicoskandaler driver Ambu frem på det amerikanske marked

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier