MedWatch

FDA advarer mod Ambu-konkurrenter

De amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at udvide en advarsel om medicinske skoper, fordi de spreder for mange bakterier. Det kan få betydning for danske Ambu, der producerer skoperne som engangsudstyr.

Foto: Haraz N. Ghanbari/AP/POLFOTO/arkiv

Vanskeligheder med at rengøre medicinske skoper, så de ikke overfører livstruende bakterier fra en patient til en anden, har nu fået de amerikanske sundhedsmyndigheder til at råbe vagt i gevær endnu engang.

Det skriver Bloomberg.

Denne gang er amerikanske læger blevet advaret mod brugen af de såkaldte bronkoskoper, der bliver sænket ned gennem næsen eller munden for at undersøge patientens luftveje.

FDA har optaget 109 rapporter på infektioner eller forurening relateret til bronkoskoperne – alene i 2014, blev der registreret 50 tilfælde.

Advarslen kommer kun kort tid efter, at FDA udsendte en advarsel om duodenoskoper, efter hospitaler i blandt andet Seattle og Los Angeles linkede dem sammen med et udbrud af resistente bakterier, der forårsagede mindst 13 dødsfald.

I sidste måned rettede FDA skarp kritik mod skoper f ra Olympus, Pentax og Fujifilm, der fik en begrænset periode for, hvordan de vil rette op på de store problemer.

Den store kritik af de medicinske skoper er ikke kun skidt. For danske Ambu har netop slået sig op på engangsskoper, der derfor ikke kan overføre bakterier fra en patient til en anden.

"Når man i FDA giver store globale virksomheder et warningletter, så er det alvorligt. Det, der kommer til at ske i den situation, er, at argumentet om sterile produkter bliver endnu mere udpræget i lægekredse,” sagde adm. direktør i Ambu, Lars Marcher, i forbindelse med det seneste regnskab.

FDA angriber medicoselskaber - godt for Ambu?

Ambu-CEO: Vi har gang i en formel, der passer rigtig godt på hospitalsmarkedet

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier