MedWatch

Medicoselskaber får igen advarsler fra FDA efter infektioner

Tre producenter af endoskoper til tolvfingertarmen har for anden gang fået en advarsel af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, efter en sag hvor endoskoperne formentlig har været årsag til dødelige infektioner. Aktien hos danske Ambu, der konkurrerer med selskaberne, stiger efter nyheden.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sender nu for anden gang på få år advarsler ud til medicoselskaberne Olympus, Fujifilm Medical Systems og Pentax.

De tre laver endoskoper til tolvfingertarmen (duodenum) - også kaldet duodenoskoper - og netop den type instrumenter blev i 2013 sat i forbindelse med en dødelig, antibiotikaresistent infektion, som er dukket op på hospitaler verden over, skriver FDA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier