MedWatch

Ambu får kritik for fravær af kvinder i bestyrelsen

Trods en ambition om det modsatte lykkedes det ikke Ambu at få valgt en kvinde ind i bestyrelsen ved selskabets generalforsamling i sidste uge. Det vakte kritik fra aktionærer, der finder det beklageligt, at medicoselskabet selv efter fem års søgen stadig har en bestyrelse bestående af udelukkende mænd.

Foto: Carsten Bundgaard

A Gentlemen's Club.

Bestyrelsen for medicoselskabet Ambu er trods en ambition fra 2013 om at få mindst én kvinde med ved bordet stadig befolket af udelukkende mænd.

Det står klart efter sidste uges generalforsamling i selskabet, hvor bestyrelsen skulle vælges. Her lykkedes det nemlig ikke at få en kvinde valgt ind, og det vakte skarp kritik blandt Ambus aktionærer.

Det skriver Berlingske Business.

”Det forpligter, når man er C25-virksomhed. Når man kigger på andre C25-virksomheder, er der mange, der har kvinder repræsenteret, og derfor mener vi også, at I bør følge trop og efterleve de fine ord, så det ikke kun er pæne ord på papir, men at der også kommer handling bag,” sagde Helena G. Hansen, der er næstformand i Ambu-aktionæren Best Women, ifølge Berlingske, fra talerstolen under generalforsamlingen.

Lignende toner lød fra investeringsdirektør Anders Schelde i pensionskassen MP Pension, der påpegede, at Ambu halter efter egne målsætninger, efter Erhvervsstyrelsens henstillinger og efter MP Pensions forventninger på området.

Bestyrelsesformand, Jens Bager afviser, at kønnet har været afgørende for, at det ikke lykkedes at få valgt en kvinde ind ved generalforsamlingen.

”Det kunne lige så godt have været situationen, hvis vi havde kigget efter et mandligt bestyrelsesmedlem,” siger Jens Bager til Berlingske.

MedWatch satte i række artikler i begyndelsen af året fokus på netop manglen af kvinder på de øverste poster i danske life science-selskaber. En oversigt over artiklerne kan læses her.

Ambu diskriminerer for at få kvinder i bestyrelsen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier