Ambu diskriminerer for at få kvinder i bestyrelsen

Medicoselskabet Ambu går nu ekstraordinært til værks for at få valgt en kvinde ind i bestyrelsen hos selskabet, der pt. ingen har. En målrettet søgning kun efter kvinder er skudt i gang for at indfri egen ambition om, at mindst én af bestyrelsens medlemmer i 2019 skal være kvinde.
Jens Bager, bestyrelsformand i Ambu, tager drastiske skridt for at få valgt en kvinde ind i selskabets bestyrelse. | Foto: Carsten Bundgaard
Jens Bager, bestyrelsformand i Ambu, tager drastiske skridt for at få valgt en kvinde ind i selskabets bestyrelse. | Foto: Carsten Bundgaard

Trods en ambition fra 2013 om at få mindst én kvinde i bestyrelsen hos medicoselskabet Ambu, er det endnu ikke lykkedes - heller ikke selvom selskabet efter eget udsagn har gjort en målrettet indsats.

Derfor har bestyrelsesformanden i Ambu, Jens Bager, nu bedt et globalt search-firma om kun at kigge efter kvindelige kandidater og til Ambu aflevere en liste med kun kvinder på, som selskabet på sin næste generalforsamling i december forhåbentlig kan få udpeget sine nye bestyrelsesmedlemmer ud fra.

Det skriver Berlingske Business.

”Det er i en erkendelse af, at vi må gå ekstraordinært til værks på at levere på den målsætning. Derfor er søgeprocessen sat helt enøjet op, så vi kun vil se kvindelige kandidater til næste skift i bestyrelsen. Det, håber jeg, vil lykkes, så vi kan opstille en kvinde til næste generalforsamling og senest i 2019. Vi vil naturligvis meget gerne leve op til god selskabsledelse og forsøge at få en mangfoldig bestyrelse – og på køn,” siger Jens Bager til avisen.

Berlingske Business har lavet en opgørelse, som viser, at det samlede antal kvinder i landets 37 største børsnoterede danske virksomheders bestyrelser er på 62 mod 180 mænd svarende til en kvindeandel på 25,6 pct.

Af de 37 virksomheder har 11 virksomheder færre end 20 pct. kvinder i bestyrelsen, og tre har slet ingen kvinder. Heriblandt Ambu.

MedWatch satte i række artikler i begyndelsen af året fokus på netop manglen af kvinder på de øverste poster i danske life science-selskaber. En oversigt over artiklerne kan læses her.

Fik du læst alt om manglen på kvindelige topchefer i life science-branchen? 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også