MedWatch

Indien indleder ny priskrig med medicoselskaber

De indiske myndigheder skærer i priserne på stenter og skruer dermed op for en længerevarende konflikt med globale medicoselskaber, som leverer til landet.

Under premierminister Narendra Modi, er Indiens regering blevet mere aggressiv over for de multinationale life science-selskaber. | Foto: /ritzau/AP/Kamran Jebreili

Prisen på udvalgte stenter skal ned med cirka 7,6 pct. i Indien. Det har et regeringsagentur i landet bestemt, og konflikten mellem Indiens institutioner og den internationale medicoindustri ser dermed ud til at fortsætte.

Det skriver Reuters.

En stent er et tyndt metal- eller plastikrør, som indsættes i for eksempel blodårer for at udvide dem. Ud fra prissætningsagenturets meldinger fremgår det ikke præcist, hvilke selskabers stenter, der er er tale om, men både Abbott og Medtronic har tidligere slået sig i tøjret i Indien.

Sidste år forsøgte begge selskaber at trække nogle stenter fra markedet, efter regeringen satte et prisloft på stenter, der i visse tilfælde skar omkring 75 pct. af prisen. Det afviste Indiens myndigheder i midlertidig at efterleve, da det var imod lægemiddel- og medicoreglerne i landet.

Dansk vaccineselskab sikrer sig indisk patent

FDA udstikker advarsel til indisk selskab 

Indiske selskaber bag 4 ud af 10 nye generika i USA 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier