MedWatch

Indien indleder ny priskrig med medicoselskaber

De indiske myndigheder skærer i priserne på stenter og skruer dermed op for en længerevarende konflikt med globale medicoselskaber, som leverer til landet.

Under premierminister Narendra Modi, er Indiens regering blevet mere aggressiv over for de multinationale life science-selskaber. Foto: /ritzau/AP/Kamran Jebreili

Prisen på udvalgte stenter skal ned med cirka 7,6 pct. i Indien. Det har et regeringsagentur i landet bestemt, og konflikten mellem Indiens institutioner og den internationale medicoindustri ser dermed ud til at fortsætte.

Det skriver Reuters.

En stent er et tyndt metal- eller plastikrør, som indsættes i for eksempel blodårer for at udvide dem. Ud fra prissætningsagenturets meldinger fremgår det ikke præcist, hvilke selskabers stenter, der er er tale om, men både Abbott og Medtronic har tidligere slået sig i tøjret i Indien.

Sidste år forsøgte begge selskaber at trække nogle stenter fra markedet, efter regeringen satte et prisloft på stenter, der i visse tilfælde skar omkring 75 pct. af prisen. Det afviste Indiens myndigheder i midlertidig at efterleve, da det var imod lægemiddel- og medicoreglerne i landet.

Dansk vaccineselskab sikrer sig indisk patent

FDA udstikker advarsel til indisk selskab

Indiske selskaber bag 4 ud af 10 nye generika i USA

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier