MedWatch

Danske selskaber blandt de bedste arbejdspladser i biofarmaindustrien

En rundspørge foretaget af et amerikansk magasin viser, at tre danske selskaber er i top-20 når det gælder ansatte i biotek- og medicinalindustriens foretrukne arbejdspladser. Novo Nordisk har tidligere toppet undersøgelsen, men er røget et stykke ned af listen i år.

Novo Nordisks hovedkvarter i Bagsværd. Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde

Det amerikanske magasin Science Magazine har vanen tro offentliggjort sin årlige undersøgelse af den globale biotek- og medicinalindustris foretrukne arbejdspladser, og som i de foregående år er det med de to store selskaber i Novo-familien, Novo Nordisk og Novozymes, på prominente pladser.

Næsten 7000 respondenter fra hele verden har deltaget og samlet set vurderet, at Novozymes er det næstbedste selskab at arbejde for i industrien.

Det er en markant forbedring i forhold til sidste år, hvor enzymeksperterne blev nummer seks i undersøgelsen, og på nuværende tidspunkt er der altså kun én arbejdsplads, der er mere tillokkende, nemlig biotekselskabet Regeneron i New York.

Og Novo-familien er generelt i høj kurs i industrien, da Novo Nordisk vurderes som den femtebedste arbejdplads i biofarmaindustrien. Det er dog knapt så imponerende som tidligere, da diabetesgiganten blev nummer to sidste år og toppede undersøgelsen i 2012.

Men det ændrer ikke på billedet af at, de to danske selskaber ses som attraktive arbejdsgivere.

Stærk arbejdskultur

Undersøgelsen viser også, at fortællingen om den stærke arbejdskultur, der hersker i Bagsværd, har rod i virkeligheden.

Novozymes og Novo Nordisk anerkendes således begge for at have en arbejdskultur, der sammenbringer virksomhedens og medarbejderens værdier. Samtidig vurderer respondenterne, at begge selskaber har en arbejdskultur, som skaber loyale medarbejdere.

Peder Holk Nilesen, adm. direktør for Novozymes, siger til Science Magazine, at det er yderst vigtigt for selskabet at skabe en balance i arbejdslivet for sine ansatte. Han peger blandt andet på de gode vilkår, selskabet tilbyder i forhold til barsel, og tilføjer:

”Uanset om de ansatte er i USA, Kina eller Danmark, håber jeg, at de føler, at Novozymes er et godt sted at arbejde.”

Endnu en dansker på listen

Udover de to Novo-selskabers tilstedeværelse på listen, er der i år også blevet plads til et tredje dansk selskab.

Medicinalselskabet Lundbeck fra Valby i København er således krøbet med på yderste mandat, og ligger nummer 20 på listen i 2017. Selskabet kan herudover glæde sig over, at være blandt de virksomheder, der scorer højest på spørgsmålet, om man behandler sine ansatte med respekt.

Du kan se hele ranglisten her.

TopEmployersChart2.jpg

Naturvidenskabsfolk foretrækker job i medicinalbranchen

Life science i toppen af arbejdspladsliste

Novo Nordisk næstbedst i verden

Novo ikke længere blandt verdens bedste

Novo Nordisk i top på global arbejdsplads-liste

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier