MedWatch

Brexit giver Astrazeneca rekrutteringsproblemer

AstraZeneca har problemer med at tiltrække nye udenlandske talent til de britiske faciliteter på grund af usikkerheden omkring Brexit, siger en af selskabets topfolk.

AstraZenecas nye Cambridge-faciliteter er et af de steder, der kan blive ramt af rekrutteringsvanskeligheder. | Foto: Astrazeneca PR

Usikkerheden omkring muligheden for at blive i Storbritannien, når Brexit går igennem er begyndt at gøre livet surt AstraZeneca. Selskabet er nemlig så småt begyndt at se problemer med at rekruttere nyt, udenlandsk talent til at arbejde i dets britiske afdelinger,

Det fortæller en af selskabets topfolk, græskfødte Mene Pengalos, leder af Astrazenecas enhed for innovativ medicin og tidlig biotekudvikling, ifølge FierceBiotech.

”Vi begynder at se, at folk takker nej til os i Storbritannien, fordi de ikke ved, hvordan udfaldet bliver i forhold til arbejdssituationen i fremtiden. Det på trods af, at vi siger til dem, at vi ikke er i tvivl om, at stort talent vil blive accepteret. De har ikke den vished, og så siger de ’indtil vi har det, vil vi hellere arbejde et andet sted’,” sagde han for nyligt under et møde med komiteen for videnskab og teknologi under Storbritanniens House of Lords, og tilføjede at det var afgørende at dæmpe den usikkerhed.

Dermed lader det ikke til, at regeringens forsøg på at gyde olie på vandene overfor landets store virksomheder, har båret frugt. Og det kan være et seriøst problem, hvis folk begynder at fravælge landet på grund af usikkerheden. For mens Storbritannien sidder på nogle af verdens mest velrespekterede vidensinstitutioner og dermed også et blomstrende biotek- og farmamiljø, så er det afgørende, at de har mulighed for at hyre folk uden for de 65 mio. indbyggere i landet.

I dag er omkring 10 pct. af Astrazenecas arbejdsstyrke europæere, som bor i Storbritannien, eller omvendt. I nogle britiske biotekvirksomheder er så mange som en tredjedel af de ansatte fra et af de 27 andre EU-lande.

 AstraZenecas topchef frygter for Brexit-kaos

 Farmachefer sår tvivl om Brexit-tidsplan

 AstraZenecas nye hovedkvarter bliver dyrere og trækker ud 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier