MedWatch

AstraZenecas topchef frygter for Brexit-kaos

De knudefyldte forhandlinger mellem EU og Storbritannien vækker uro hos britisk-svenske AstraZeneca, som frygter for sit eksportmarked efter Brexit.

Manglen på fremskridt i forhandlingerne mellem den britiske regering og EU vækker uro hos den britisk-svenske medicinalvirksomhed AstraZeneca. Selskabet frygter nemlig for adgangen til eksportmarkederne, når Brexit er blevet gennemført.

Det skriver Bloomberg.

”På nuværende tidspunkt har vi ingen idé om, hvordan produkterne skal sendes over grænserne,” siger AstraZenecas adm. direktør Pascal Soriot, der tilføjer, at der ikke er kommet ”klarhed omkring handel” og sammenligner forløbet med et pokerspil.

AstraZeneca er Storbritanniens næststørste medicinalvirksomhed og står altså for en signifikant del af den 64 mia. pund store life science-industri i Storbritannien. Virksomheden har som sådan meget store aktier i et vellykket Brexit-forløb. Derfor holder Pascal Soriot et vågent øje på forhandlingerne – og han mener, det er dybt urealistisk, at alle konflikterne mellem EU og Storbritannien skulle være løst om halvandet år.

Baggrunden for Pascal Soriots kommentarer er en ny bølge af pessimisme omkring forhandlingerne, efter en højtstående embedsmand i EU har sagt, at det er usandsynligt, at forhandlingerne om handelsforholdet mellem EU og Storbritannien går i gang i næste måned som planlagt.

18 byer konkurrerer med København om lægemiddelagentur

Første EMA-kriterier på plads

Specialenhed skal se på Brexit-konsekvenser

Et Brexit vil marginalisere stærk britisk lægemiddelstyrelse

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier