MedWatch

Johnson & Johnson dropper to blockbuster-kandidater

Amerikanske Johnson & Johnson har valgt at lægge to potentielle blockbustere på hylden. Det ene lægemiddel blev afvist af FDA i sidste måned, mens det andet er en fase 3-kandidat mod blodkræft.

Foto: Johnson & Johnson PR

Sammen med Johnson & Johnsons regnskab for tredje kvartal, var der også to af selskabets lægemiddelkandidater, som fik dødsstødet.

Ifølge Endpoints News drejer det sig om gigtmidlet sirukumab og kræftmidlet talacotuzumab.

Sirukumab blev i sidste måned afvist af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til behandling af moderat til svær reumatoid arthritis (leddegigt). Afslaget fulgte efter en lussing fra et rådgivende ekspertpanel under FDA, der ikke anbefalede en godkendelse af midlet på grund af bekymring over sikkerheden ved behandling, da der i studier har været en øget dødelighed.

Den tidligere partner på sirukumab, GlaxoSmithKline, har også valgt at fraskrive sig rettighederne til gigtmidlet, hvilket betød, at J&J fra 1. november ville have alle rettigheder til produktet.

"Vi fastholder vores tro på effektiviteten og sikkerheden ved sirukumab, som er et anti-IL-6 monoklonalt antistof. Imidlertid vil behovet for yderligere kliniske data resultere i en væsentlig forsinkelse i forhold til patientadgang i dele af verden. På grund af dette samt tilgængeligheden af andre behandlinger målrettet IL-6 har Janssen taget en strategisk beslutning om at prioritere andre aktiver i vores portefølje," lyder forklaringen fra J&J.

Den anden lægemiddelkandidat, der nu er blevet droppet, er talacotuzumab, som var i fase 3 mod akut myeloid leukæmi (AML). Her lyder forklaringen, at beslutningen er baseret på en anbefaling fra den uafhængige datamonitoreringskomite. Komiteen mente ikke, at data fra fase 3-studiet viste et positivt forhold mellem fordele og risici.

Gigtmiddel får bekræftet kold skulder af FDA

J&J indsender japansk ansøgning på gigtmiddel

Gigtmiddel fra GSK og J&J viser gode data

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier