MedWatch

Genmab-boss afviser salg af virksomheden

Den adm. direktør i Genmab, Jan van de Winkel, afviser medstifters spådom om, at det succesfulde danske biotekselskab bliver opslugt af en større aktør inden for de kommende fem år.

Adm. direktør for Genmab
Foto: Stine Bidstrup

Genmab er her også om fem år, for selskabet skaber større værdi, ved at fortsætte som selvstændigt selskab.

Sådan lyder det fra adm. direktør i Genmab Jan van de Winkel i Dagbladet Børsen som reaktion på Genmab-medstifter og biotekinvestor Florian Schönharting spådom om, at selskabet i løbet af de kommende fem år vil blive overtaget og opslugt af en anden virksomhed.

"Vi er et børsnoteret selskab, så i sidste ende er det aktionærerne, der bestemmer via deres aktier. Jeg er ikke så bekymret for, at vi er i overhængende fare for at blive overtaget, som Florian Schönharting åbenbart har sagt," siger Jan van de Winkel til avisen.

Genmab er to produkter på markedet, Darzalex og Arzerra, der markedsføres sammen med de store, internationale partnere Johnson & Johnson og Novartis.

Derudover har Genmab i sin pipeline midler, hvor det danske selskab har en endnu større ejerandel.

Det drejer sig blandt andet om pipelinehåbet tisotumab vedotin, hvor Genmab og Seattle Genetics ejer hver 50 pct, efter amerikanerne i august udnyttede en option, der sikrede selskabet halvdelen af de fremtidige indtægter for midlet, der i 2018 skal afprøves i et nyt fase 2-forsøg blandt patienter med livmoderhalskræft.

Medstifter: Genmab eksisterer ikke om fem år

Genmab indleder fase 2-forsøg med pipelinehåb

Genmab får godkendt kræftmiddel i Japan

Genmab forventer at lancere pipeline-juvel inden 2025

Aktieekspert: Flere selskaber kan være ude efter Genmab

Partner udnytter option på Genmabs pipeline-håb

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier