MedWatch

Sanofi får gennembrud i USA

Sammen med sit datterselskab Regeneron har franske Sanofi scoret en særstatus hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til et nyt kræftmiddel mod en særlig form for hudkræft.

Foto: PR

Hos den franske medicinalkoncern Sanofi og dets datterselskab Regeneron er der kommet nyt skred i kræftporteføljen. De to selskaber kan nemlig oplyse, at deres kræftmiddel cemiplimab er blevet tildelt en af FDA’s særstatusser.

Der er tale om en breakthrough therapy-særstatus, som skal sikre midlet en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder. Den form for særstatus gives til terapier, som lader til at levere en kraftig forbedring af eksisterende behandlinger.

Midlet får særstatussen som behandling mod metastatisk pladecelle kræft. Med sygdommen udvikler man tumorer i huden, og cemiplimab er tiltænkt til behandling af de patienter, som har tumorer, der ikke kan opereres væk. Hvis sygdommen bliver opdaget tidligt har den en god prognose, men som det er nu, er det den mest dødelige form for hudkræft næstefter modermærkekræft.

Sanofi og Regeneron er for øjeblikket i gang med at sætte gang i et afgørende fase 2-studie med midlet, og hvis alt går efter planen regner de to selskaber med at indsende en ansøgning på midlet ind til FDA i løbet af første kvartal af 2018. 

 Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

 Sanofi og Spectrum snubler inden for blærekræft

 Sanofi åbner for M&A-aktivitet uden for kræft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier