MedWatch

Sanofi får gennembrud i USA

Sammen med sit datterselskab Regeneron har franske Sanofi scoret en særstatus hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til et nyt kræftmiddel mod en særlig form for hudkræft.

Foto: PR

Hos den franske medicinalkoncern Sanofi og dets datterselskab Regeneron er der kommet nyt skred i kræftporteføljen. De to selskaber kan nemlig oplyse, at deres kræftmiddel cemiplimab er blevet tildelt en af FDA’s særstatusser.

Der er tale om en breakthrough therapy-særstatus, som skal sikre midlet en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder. Den form for særstatus gives til terapier, som lader til at levere en kraftig forbedring af eksisterende behandlinger.

Midlet får særstatussen som behandling mod metastatisk pladecelle kræft. Med sygdommen udvikler man tumorer i huden, og cemiplimab er tiltænkt til behandling af de patienter, som har tumorer, der ikke kan opereres væk. Hvis sygdommen bliver opdaget tidligt har den en god prognose, men som det er nu, er det den mest dødelige form for hudkræft næstefter modermærkekræft.

Sanofi og Regeneron er for øjeblikket i gang med at sætte gang i et afgørende fase 2-studie med midlet, og hvis alt går efter planen regner de to selskaber med at indsende en ansøgning på midlet ind til FDA i løbet af første kvartal af 2018.

Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

Sanofi og Spectrum snubler inden for blærekræft

Sanofi åbner for M&A-aktivitet uden for kræft

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier