MedWatch

Sanofi åbner for M&A-aktivitet uden for kræft

Tabet af budkampen om amerikanske Medivation er ikke slutningen på franske Sanofis jagt efter tilføjelser til pipelinen. Men ifølge topchefen bliver jagten bredt mere ud.

Foto: Sanofi/PR

Da Pfizer kunne lukke den 14 mia. dollars store overtagelse af biotekfirmaet Medivation, lukkede selskabet samtidig for et langvarigt og fjendtligt forsøg fra Sanofi på at overtage firmaet.

Men Sanofi er ifølge FiercePharma langt fra færdige ved handelsbordet. Topchef Olivier Brandicourt fortalte således analytikere, at han stadigvæk gerne vil shoppe biotekselskaber, og at det ikke kun ville være inden for onkologi. Sanofi ville også kigge på immunologi, sjældne sygdomme og multipel sklerose.

Medivation, der har prostatacancermidlet Xtandi på markedet, afviste i april et bud fra Sanofi på 9,3 mia. dollar, og har efterfølgende været ret ombejlet. Ifølge medierapporter har også Gilead Sciences, Celgene, Amgen været interesseret, ligesom Astrazeneca samt schweiziske Novartis skal have luret på et køb. Men det endte altså med at blive Pfizer.

Tabet af Medivation til Pfizer var "ikke enden på vores tilstedeværelse i onkologi", forklarede Olivier Brandicourt ifølge FiercePharma og tilføjede, at Sanofi stadig søger opkøbsmål på områder, hvor det har en tilstedeværelse, men har brug for at styrke sig.

 Sanofi forventer fortsat pres på diabetessalg de kommende år

 Sanofi klager over en led sommer

 Opkøbsrygterne svirrer igen om Sanofi og BioMarin

 Sanofi kigger mod flere opkøb på kræftområdet 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier