MedWatch

Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

Franske Sanofi og en mangeårig udviklingspartner har genforhandlet sin samarbejdsaftale for fire lægemiddelkandidater, en aftale som indbringer partneren et trecifret millionbeløb.

Foto: Sanofi

Efter at have arbejdet sammen i mere end et årti, har franske Sanofi og ImmunoGen, lavet nye vilkår for deres kræftsamarbejde. Og det har resulteret i en 30 mio. dollars stor aftale mellem de to parter.

Det skriver FierceBiotech.

Aftalen betyder, at Sanofi får en eksklusiv licens til udvikling, produktion og salg af fire forskellige lægemiddelkandidater. De er som følger:

Isatuximab mod recidiverende og refraktær myelomatose og SAR566658 mod brystkræft. De to midler er henholdsvis i fase 3 og i fase 2. Derudover er der også SAR408701, som er rettet mod solide tumorer, og endelig en fjerde lægemiddelkandidat, som retter sig mod en sygdomsindikation, som endnu er blevet oplyst.

ImmunoGen får som sagt 30 mio. dollars, efter selskabernes aftaler er blevet genforhandlet. Til gengæld opgiver selskabet også muligheden for at promovere midlerne, der indgår i aftalen fra 2003, sammen med Sanofi. Derudover har ImmunoGen også givet afkald på fremtidige milepæle og royalties i forhold til begge licensaftaler.

Der er dog stadig masser af muligheder for selskabet. ImmunoGen har været meget ombejlet af kræftverdenen, og har aftaler med, Takeda, Amgen, Bayer and Novartis og senest Debiopharm, som selskabet indgik et samarbejde med i sidste uge.

 Sanofi skrotter kræftsamarbejde

 Sanofi kigger mod flere opkøb på kræftområdet

 Sanofi åbner for M&A-aktivitet uden for kræft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier