MedWatch

Verdens bedst sælgende lægemiddel under pres i EU

Presset stiger på verdens bedst sælgende lægemiddel Humira fra Abbvie, hvor den anden biosimilære version netop er blevet godkendt i Europa.

Piller, medicin, eu, europa, lægemidler, lande
Foto: PEDERSEN RUNE

Endnu en konkurrent til Abbvies guldæg Humira er nu blevet godkendt til det europæiske marked. Denne gang er det Samsung, der sammen med partneren Biogen, har fået regulatorisk go til at markedsføre dets biosimilære version af Humira, Imraldi.

Det meddeler selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Imraldi bliver dermed den anden biosimilære version af Humira i Europa, hvor Amgens Amjevita blev godkendt tilbage marts i år.

Humira har ifølge Fiercebiotech et årligt globalt salg på 16 mia. dollars.

Biogen og Samsungs Imraldi er blevet godkendt til alle mulige indikationer, hvilket er; leddegigt (RA), børneleddegigt, aksial spondyloarthritis, psoriasisgigt, psoriasis, pædiatrisk plakpsoriasis, hidrosadenitis suppurativa hos voksne og teenagere, Crohns sygdom, Crohn’s sygdom hos børn, blødende tyktamsbetændelse og inflammation i øjet (uveitis).

Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned

Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa

Amgen får grønt lys til sin version af milliardsællert

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier