MedWatch

Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned

For anden gang på få måneder har AbbVies guldæg Humira fået skudt et vigtigt patent ned. AbbVie vil anke begge kendelser.

Foto: David J. Phillip/AP

Det amerikanske mdicinalselskb AbbVie, der markedsfører verdens bedst sælgende lægemiddel Humira, har lidt endnu et patentnederlag. Det skriver FierceBiotech.

For det amerikanske patent- og varemærkekontor har nu givet Boehringer Ingelheim medhold i en sag, hvor sidstnævnte har udfordret Humiras såkaldte ”135 metode-patent.” 135-patentet bliver betragtet som vigtigt, fordi det dækker over dosering og frekvens af behandling – som er nødvendig for at kunne få en biosimilær udgave godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at AbbVies gigtblockbuster led et identitisk nederlag – dengang bare til Coherus BioSciences, der også står klar i kulissen med en biosimilær version af blockbusteren.

 Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira 

AbbVie har tænkt sig at anke begge afgørelser, har selskabet meddelt i en mail til FierceBiotech.

135-patentet er ikke det eneste, der prøves i øjeblikket. Også patent 619, der dækker Humiras formulering, bliver udfordret.

Humira havde i 2016 en omsætning på 5,6 mia. dollars internationalt og 10,4 mia. dollars i USA. I første kvartal af 2017 lød omsætningen på 4,1 mia. dollars.

I Europa er den biosimilære konkurrence allerede en realitet. Amgens Amjevita blev godkendt tilbage i maj, og Komiteen for medicinske produkter til human anvendelse under Det Europæiske Lægemiddelagentur, CMPH, nikkede for kun et par uger siden ja til Samsung Bioepsi og Biogens Imraldi.

 Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa 

 Tyskere tættere på biosimilær Humira-kopi

 AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier