MedWatch

Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned

For anden gang på få måneder har AbbVies guldæg Humira fået skudt et vigtigt patent ned. AbbVie vil anke begge kendelser.

Foto: David J. Phillip/AP

Det amerikanske mdicinalselskb AbbVie, der markedsfører verdens bedst sælgende lægemiddel Humira, har lidt endnu et patentnederlag. Det skriver FierceBiotech.

For det amerikanske patent- og varemærkekontor har nu givet Boehringer Ingelheim medhold i en sag, hvor sidstnævnte har udfordret Humiras såkaldte ”135 metode-patent.” 135-patentet bliver betragtet som vigtigt, fordi det dækker over dosering og frekvens af behandling – som er nødvendig for at kunne få en biosimilær udgave godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at AbbVies gigtblockbuster led et identitisk nederlag – dengang bare til Coherus BioSciences, der også står klar i kulissen med en biosimilær version af blockbusteren.

Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira

AbbVie har tænkt sig at anke begge afgørelser, har selskabet meddelt i en mail til FierceBiotech.

135-patentet er ikke det eneste, der prøves i øjeblikket. Også patent 619, der dækker Humiras formulering, bliver udfordret.

Humira havde i 2016 en omsætning på 5,6 mia. dollars internationalt og 10,4 mia. dollars i USA. I første kvartal af 2017 lød omsætningen på 4,1 mia. dollars.

I Europa er den biosimilære konkurrence allerede en realitet. Amgens Amjevita blev godkendt tilbage i maj, og Komiteen for medicinske produkter til human anvendelse under Det Europæiske Lægemiddelagentur, CMPH, nikkede for kun et par uger siden ja til Samsung Bioepsi og Biogens Imraldi.

Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa

Tyskere tættere på biosimilær Humira-kopi

AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier