MedWatch

Skandinaviske medicinalselskaber på vej mod milliardfusion

Et svensk medicinalselskab er på vej til at købe en norsk aktør i en milliardhandel. Handel med svenskernes aktie er sat i bero.

Foto: Colourbox

Det svenske medicinalselskab Karo Pharma er på vej til at købe det norske selskab Weifa i en milliardhandel.

Karo Pharma har således afgivet et tilbud om at købe samtlige aktier i Weifa for 35 NOK stykket. Købstilbuddet anbefales af nordmændenes bestyrelse, og aktionærer, som sidder på godt 45 pct. af aktierne, har allerede sagt ja til at sælge.

Den samlede pris vil være på 1,28 mia. NOK, eller godt en milliard danske kroner.

Karo Pharmas adm. direktør, Anders Lönner, sagde på en telekonference, at opkøbet skal finansieres 50/50 af et nyt lån fra Swedbank og udstedelse af nye aktier. Det har fået selskabets aktie til at falde med godt 8 pct. på kort tid torsdag, og Nasdag har efterfølgende sat handel med aktien i bero.

Omvendt er Weifa-aktien steget med 9,75 pct. til 34,9 NOK i kølvandet på købstilbuddet.

Karo Pharma er blandt de største aktører i Sverige inden for salg af håndkøbsmedicin og medicinsk udstyr til apoteker og hospitaler, og selskabets mission er at blive den førende Healthcare-virksomhed i Norden. Weifa er blandt de største leverandører af håndkøbsmedicin på det norske marked.

 Svensk biotekfirma vil rejse kvart milliard til opkøb  

 Svensk medicinalkoncern frasælger datterselskab 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier