MedWatch

Svensk biotekfirma vil rejse kvart milliard til opkøb

Den svenske biotekfirma Karo Bio har besluttet at gennemføre en aktieemission hos sine eksisterende aktieejere for at få penge til at forfølge ny strategi.

Foto: Colourbox

Svenske Karo Bio, der holder til i Huddinge, vil være et rentabelt selskab, og derfor har virksomheden besluttet at gennemføre en ny emission hos selskabets eksisterende aktieejere for at rejse yderligere 250 mio. SEK. Det skriver FierceBiotech.

Karo Bio har i løbet af 2015 opkøbt fire andre svenske selskaber: Apropharm, DnE Sverige, Swereco Group og MedCore, og den nye kapital skal give råd til, at Karo Bio kan forfølge det opkøbsspor.

Det nye fokus på produkter, der er i sen fase af deres udvikling eller allerede på markedet, er et strategiskifte for Karo Bio, som tidligere har fokuseret på at ”udvikle innovative lægemidler til vigtige medicinske behov”.

Karo Bio underskrev i 2011 en samarbejdsaftale med Pfizer om at udvikle såkaldte RORgamma-hæmmere til behandling af autoimmune sygdomme. Aftalen betød 200 millioner i mulige milepælsbetalinger til virksomheden, men efterlod også virksomhedens forskere uden meget at lave, så nu har Karo Bio kun tre udviklingsprogrammer tilbage. Et af dem, der omhandler en østrogen-receptor har Karo Bio forsøgt at sælge i flere år, men det er ikke lykkedes endnu.

 Øresundsregionen skal være det dansk-svenske Boston 

 Millioner til styrket forskning på tværs af Øresund 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier