MedWatch

Bavarian og Janssen udvider samarbejde med ny millardaftale

Ny aftale giver Janssen eneret til Bavarian Nordic-teknologi inden for yderligere to vaccineudviklingsprogrammer. Aftalen kan indbringe det danske selskab op mod 879 mio. amerikanske dollars.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Bavarian Nordic og Janssen har i dag udvidet det eksisterende samarbejde til at omfatte udvikling af yderligere to vacciner.

Aftalen udløser en forudbetaling på 10 mio. amerikanske dollars til det danske selskab og har en samlet værdi af op mod 879 mio. dollars (ca 5,5 mia. kr.), da samarbejdet inkluderer potentielle milepælsbetalinger samt en aktieinvestering på 33 mio. dollars, oplyser Bavarian Nordic i en fondsbørsmeddelelse.

Derudover har Bavarian Nordic sikret sig trinvist stigende royaltybetalinger, hvis brugen af den den danske teknologi fører til godkendelse af et lægemiddel.

Samarbejdet giver Janssen global og eksklusiv eneret til at anvende Bavarian Nordics MVA-BN-teknologi til udvikling af vacciner mod hepatitis B og hiv type 1.

"Vi er særdeles tilfredse med dette nye samarbejde med Janssen, og er stolte over at kunne udnytte vores MVA-teknologiplatform i kampen mod to sygdomme, der har så omfattende indvirkning på folkesundheden i hele verden," siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i en udtalelse.

I forvejen samarbejder de to selskaber om udvikling af vacciner mod ebola og HPV, hvor Janssen - i lighed med den nye aftale - kombinerer Bavarian Nordics MVA-BN-teknologi med det egen AdVac-teknologi.

"Denne aftale bygger på den forskning og de resultater, vi sammen har opnået indtil videre, som viser et potentiale for, at kombinationen af vores teknologier kan komme mange patienter til gode inden for en bred række af sygdomme. Vi ser frem til at fortsætte, hvad der allerede har været et fantastisk samarbejde mellem vores virksomheder," siger Paul Chaplin.

Bavarian Nordic fastholder i forbindelse med aftalen sine forventninger til årets omsætning og resultat, men forhøjer forventningerne til kapitalberedskabet fra ca. 2.400 mio. kr til ca. 2.600 mio. kr.

Bavarian Nordic indgår HPV-samarbejde med Janssen  

Bavarian udvider milliardaftale

Bavarian i kæmpe samarbejde med J&J

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier