MedWatch

Biotekselskab får skåret mere end 90 pct. af værdien

Biotekselskabet Innate Immunotherapeutics har mistet den meste af sin markedsværdi, efter en lægemiddelkandidat mod sklerose ikke har leveret varen i et fase 2b-studie.

Australske Innate Immunotherapeutics har i den forgangne uge leveret et glimrende eksempel på, hvor hurtigt aktiemarkedet kan reagere på offentliggørelsen af studieresultater fra biotek- eller medicinalselskaber – særligt hvis der er tale om dårlige nyheder.

For en uge siden annoncerede selskabet data fra et fase 2b-studie med sin lægemiddelkandidat MIS416 til behandling af sklerose. Kandidaten havde i studiet misset det primære effektmål, da den ikke kunne sikre statistisk signifikant forbedring i den neuromuskulære funktion hos patienterne sammenlignet med placebo.

Det fik på samme dag selskabets aktiepris til at dykke fra 0,65 australske dollars stykket til blot 0,049 dollars stykket – et fald på omkring 92,5 pct. Efterfølgende er aktien steget marginalt og den lukkede mandag i 0,056 dollars stykket.

Ifølge Evaluate Group svarer det til, at selskabet har mistet 98 mio. amerikanske dollars i markedsværdi og nu er blot 11 mio. dollars værd.

Republikaner nåede ud i tide

Og mens den skarpe reaktion på aktiemarkedet kunne tyde på, at det fejlede studie kom bag på de fleste investorer, så havde et republikansk kongresmedlem i USA åbenbart set det komme. Det skriver Stat News.

Politiker og investor John Culberson, der igennem længere tid har haft aktier i biotekselskabet, havde således skilt sig af med sin aktiepost blot et par uger forinden.

Ifølge mediet er han én af en håndfuld republikanske politikere, som har investeret i det relativt ukendte australske biotekselskab, som en anden republikaner, Chris Collins, er den største aktionær i.

Ifølge John Culberson selv har han dog blot solgt sine aktier for at ”minimere sine tab”, og timingen er ifølge ham en tilfældighed. Han investerede i biotekselskabet 26. januar i år, hvor aktien lå på 1,47 dollars stykket, mens han solgte igen 12. juni til en pris på blot 0,56 dollars stykket, skriver Stat News.

Stor skuffelse nulstiller Novo Ventures’ største investering

BMS har mistet 285 mia kr på godt to måneder

Floppet studie kostede Lundbeck-aktionærerne 8 mia kr

Dansk biotekselskab har mistet 2,65 mia af værdien på få dage

Svage kræftdata sender Roche i kæmpedyk

Svensk selskab fejler med diabetesvaccine

Vild handelsdag bag tab på 46 mia kr i Novo Nordisk

Novos aktionærer er blevet 327 mia. kr. fattigere i år

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier