MedWatch

Tæsk til biotekselskab efter FDA-afvisning

Det koster dyrt for aktionærerne hos det britiske biotekselskab Vernalis, at selskabet ikke har opnået den ønskede godkendelse af sit middel mod hoste ved forkølelse.

Foto: Colourbox

Nyheden om, at FDA har afvist det britiske biotekselskab Vernalis’ ansøgning om en godkendelse af sit middel mod hoste ved forkølelse, falder ikke i god jord hos selskabets aktionærer.

Da afvisningen fra det amerikanske sundhedsagentur, FDA, kom torsdag eftermiddag i sidste uge, reagerede investorerne straks ved at sælge ud af Vernalis-aktien, som derved faldt fra 24,50 britiske pund til 20,00 pund på børsen i London – et fald på 18,4 pct.

Mandag formiddag i denne uge blev aktien handlet i niveauet omkring 21,5 britiske pund, hvilket minimerer sidste uges fald.

Derfor afvist

At Vernalis’ middel mod hoste ved forkølelse – som indtil videre kaldes CCP-07 – er blevet afvist af FDA skyldes, at FDA har bekymringer ved midlet, som først skal adresseres af Vernalis, inden biotekselskabet kan genindsende sin ansøgning, skriver mediet Fierce Biotech.

Hostemidlet forventes at generere et topsalg på mellem 150 og 500 mio. dollars svarende til et interval på mellem 1,04 og 3,48 mia. kr.

 Britisk selskab får millioner fra dansk partner

 Dobbelt FDA-afvisning af AstraZeneca skyldes produktionsproblemer

 FDA i højt gear i 2017 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier