MedWatch

FDA i højt gear i 2017

Der er blevet godkendt mange flere lægemidler i USA i første kvartal end normalt, men hastigheden forventes ikke at være lige så høj resten af året.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har ikke ligget på den lade side i år.

I årets første kvartal har den offentlige myndighed godkendt 12 nye lægemidler, hvilket er flere end man har gjort siden 2011.

Det skriver FiercePharma.

De senere år har FDA godkendt mellem seks og ti nye lægemidler i første kvartal.

Nogle af de store godkendelser i år er det nye sklerosemiddel Ocrevis fra Roche, og et middel mod atopisk dermatitis fra Sanofi og Regeneron kaldet Dupixent, som begge er midler, der regnes som selskabernes største lanceringer i år.

Udover de mange godkendelser, har der også været en enkelt afvisning af Eli Lillys nye middel mod leddegigt, baracitinib.

FDA kommer dog næppe til at holde det høje tempo resten af året, da myndigheden kun har gang i omkring 20 verserende sager i øjeblikket ifølge det der hedder Regulatory Focus.

Sidste år godkendte FDA kun 22 nye lægemidler hele året. Det var meget lavere end i 2014 og 2015, hvor der blev godkendt henholdsvis 41 og 45 nye lægemidler.

FDA godkender første middel mod neurologisk lidelse

Eli Lilly får kursklø oven på FDA-afvisning af blockbusterhåb

FDA godkender Gileads supersællerter til børn

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier