MedWatch

Novo-topchef opfordrer mænd til at tage barsel

Novo Nordisks adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen vil have mænd til at tage mere barsel for at fremme ligestillingen i koncernen. Samfundsmæssige strukturer og familienormer trækker dog i den forkerte retning, lyder det fra topchefen.

Foto: Stock.xchng - arkivbillede

Gode barselsvilkår - for både mænd og kvinder - har ikke været medvirkende til en mere ligelig fordeling af mandlige og kvindelige ledere hos Novo Nordisk. Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Topchef hos diabetesgiganten lægger ikke skjul på, at han gerne så flere mænd benytte sig af de gunstige barselsvilkår, men over for avisen påpeger han, at det er andre udefrakommende faktorer, som samfundsmæssige strukturer og familienormer, der trækker i den anden retning.

"Vi skal gøre meget som virksomhed, men der er også rigtigt meget, som ligger uden for virksomheden. Når par beslutter, hvem der tager barsel, er det ret vigtigt, at man forsøger at dele det så meget som muligt. Det er svært for mænd at tage den første del af barslen, men det er vigtigt, at mændene tager så meget som muligt af den sene del af barslen," siger Lars Fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Kvinder har hos Novo Nordisk et års barsel med fuld løn. Mænd har tre ugers fædreorlov samt 32 ugers forældreorlov med fuld løn.

Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

Fruergaard: Novo er ikke i krise

De kvindelige ledere haler langsomt ind på mændene hos Novo

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier