MedWatch

Fruergaard: Novo er ikke i krise

Efter at Novo Nordisk i mange år red på en bølge af succes, overtog Lars Fruergaard Jørgensen i januar en organisation, der har oplevet markant faldende markedsværdi. Men topchefen mener ikke, at Novo Nordisk er i krise.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk. Foto: Novo Nordisk/PR

Selvom Novo Nordisk har oplevet markant faldende markedsværdi, blandt andet efter en fejllæsning af det amerikanske marked, er organisationen ikke i krise. Det fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til Berlingske Business.

"Vi står over for nogle store udfordringer. Vi er ikke en virksomhed, der er truet på sin eksistens, vi leverede 38 milliarder i overskud sidste år, men det er rigtig vigtigt, at vi får foretaget tilpasninger, og at vi begynder at drive virksomheden på en anden måde, hvis vi vil have succes i de markeder, vi har, og at udvikler de produkter, vi skal leve af i fremtiden," siger Lars fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Han vandt posten som Novo Nordisks topchef efter Lars Rebien Sørensen over Jakob Riis, der havde haft ansvaret for det amerikanske marked. I marts valgte Jakob Riis at forlade Novo Nordisk for i stedet at blive topchef i Falck.

Men ifølge Lars Fruergaard Jørgensen var der ikke tale om en kappestrid mellem de to, da det handler mere om opgaverne end titlen.

Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

Fruergaard: Vi skal være bedre til at tilpasse os

Fruergaard: Samarbejde er nødvendigt for at løse prisproblem i USA

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier