MedWatch

FDA afviser kopi af GSK's lungeblockbuster

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har afvist Mylans kopi af GlaxoSmithKlines lungemiddel Advair.

lunge lunger røntgen
Foto: Colourbox

GlaxoSmithKline kan ånde lettet op – i hvert fald i første omgang. For de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har afvist en generisk version af lungemidlet Advair fra Mylan.

Ifølge Reuters modtog Mylan onsdag et såkaldt ”complete response letter” fra FDA. Der var dog ingen meldinger om, hvorfor den generiske version var blevet afvist, eller i hvor lang tid, produktet nu er blevet forsinket.

I en meddelelse fra Mylan lyder det, at man vil gennemgå FDA’s svar og vil lave en opdatering på ansøgningen ”så hurtigt som muligt.”

GSK’s Advair er en to-delt inhalator til behandling af astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). I 2015 solgte lungemidlet for 5,6 mia. dollars, hvoraf halvdelen af salget lå i USA.

Selvom GSK nu har fået fejet en af de helt store konkurrenter af banen – i hvert fald i første omgang – er der stadig flere konkurrenter, som håber at stjæle noget af GSK’s omsætning. Både Hikma og Vectura forventer en afgørelse på deres registreringsansøgninger den 10. maj.

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

Gode data for GSK-lungemiddel efter fejlet forsøg sidste år

Novartis vil stoppe kopikonkurrence af GSK-middel

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier