MedWatch

Gode data for GSK-lungemiddel efter fejlet forsøg sidste år

Sidste år nåede GlaxoSmithKline ikke i mål med et studie af sit nye KOL-middel, men nu har den britiske lægemiddelgigant opnået signifikante data for hverdagsbrug af midlet.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

GlaxoSmithKlines (GSK) inhalerbare medicin mod KOL har vist sig at være signifikant bedre end standardbehandling i en stor britisk undersøgelse.

Det skriver Reuters.

Dermed er der ny medvind til produktet, der ellers floppede i et andet stort klinisk forsøg sidste år.

Her lykkedes det ikke lægemidlet, der markedsføres som Breo Elipta i USA og Relvar Elipta i EU at nå sit primære mål, som var at forlænge livet hos folk med rygerlunger.

Et sekundært effektmål, hvor man kiggede på risikoen for hjertekarproblemer, viste sig heller ikke statistisk signifikant den gang.

I det nye studie, hvor 2.800 patienter deltog, viste det sig, at der var en signifikant reduktion på 8,4 pct. i moderat eller svær forværring i sygdommen hos dem, der tog GSk’s produkt sammenlignet med dem, der fik almindelig standardbehandling.

Den store britiske medicinalkoncern sætter sin lid til, at KOL-midlet kan forsvare virksomhedens respiratoriske forretning efter, at den tidligere blockbuster Advair mod astma og KOL er gået af patent.

Problemet for GSK er, at det er uvist, hvordan de amerikanske lægemiddelmyndigheder vil tage mod et studie, der er udført i Storbritannien.

GSK tester også KOL-midlet i en anden undersøgelse mod Astma og forventer resultater i 2017.

Reuters skriver, at GSK har brugt 80 mio. britiske pund – næsten 780 mio. kr. – på de to studier.

KOL-midlet er udviklet sammen med selskabet Theravance og er en kombination af et steroid og en langtidsvirkende beta-agonist (LABA). I modsætning til ældre medicin på området skal det kun tages én gang om dagen, og patienterne slipper for flere inhalatorer.

GSK-middel fejler i kæmpe KOL-studie

GSK satser stort på nyt liv til lungemiddel

GSK får godkendt KOL-medicin mod astma 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier