MedWatch

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

Israelske Teva har fået en amerikansk godkendelse til at markedsføre en kopi af en af GlaxoSmithKlines topsællerter mod astma. Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig.

Foto: Colourbox

Den generiske konkurrence på det amerikanske marked begynder så småt at ånde britiske GlaxoSmithKline i nakken på et af selskabets helt store sællerter. Ifølge Reuters har israelske Teva netop fået en amerikansk godkendelse af GSK's bestseller Advair-inhalatoren.

Tevas kopi, AirDuo RespiClick, er ikke en direkte substitut af Advair, fordi AirDuo kun er godkendt mod astma, mens Advair også bliver brugt mod kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Både Advair og AirDuo indeholder de samme to lægemidler, fluticasonpropionat og salmeterol, men AirDuo giver en mindre dosis af salmeterol.

Teva har meddelt, at man har tænkt sig at lancere AirDuo senere på året, men at prisen stadig er ukendt.

GSK's Advair solgte i 2015 for 5,6 mia. dollars, hvoraf halvdelen af salget lå i USA.

Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig. Mylan afventer en godkendelse på en generisk version af Advair fra de amerikanske myndigheder den 28. marts i år, mens både Hikma og Vectura følger lige i hælene med en forventet afgørelse på deres registreringsansøgninger den 10. maj.

 Novartis vil stoppe kopikonkurrence af GSK-middel

 GSK rykker hurtigere frem for at beholde førerposition 

 Gode data for GSK-lungemiddel efter fejlet forsøg sidste år 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier