MedWatch

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

Israelske Teva har fået en amerikansk godkendelse til at markedsføre en kopi af en af GlaxoSmithKlines topsællerter mod astma. Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig.

Foto: Colourbox

Den generiske konkurrence på det amerikanske marked begynder så småt at ånde britiske GlaxoSmithKline i nakken på et af selskabets helt store sællerter. Ifølge Reuters har israelske Teva netop fået en amerikansk godkendelse af GSK's bestseller Advair-inhalatoren.

Tevas kopi, AirDuo RespiClick, er ikke en direkte substitut af Advair, fordi AirDuo kun er godkendt mod astma, mens Advair også bliver brugt mod kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Både Advair og AirDuo indeholder de samme to lægemidler, fluticasonpropionat og salmeterol, men AirDuo giver en mindre dosis af salmeterol.

Teva har meddelt, at man har tænkt sig at lancere AirDuo senere på året, men at prisen stadig er ukendt.

GSK's Advair solgte i 2015 for 5,6 mia. dollars, hvoraf halvdelen af salget lå i USA.

Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig. Mylan afventer en godkendelse på en generisk version af Advair fra de amerikanske myndigheder den 28. marts i år, mens både Hikma og Vectura følger lige i hælene med en forventet afgørelse på deres registreringsansøgninger den 10. maj.

Novartis vil stoppe kopikonkurrence af GSK-middel

GSK rykker hurtigere frem for at beholde førerposition

Gode data for GSK-lungemiddel efter fejlet forsøg sidste år

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier